Ланівці та Лановеччина  П`ятниця, 17.05.2024, 09:31  Лановецький район
          Ланівці
Меню сайту
Категорії розділу
Новини Лановеччини [76]
Обласні новини [27]
Новини спорту [4]
Шкільні новини [0]
Новини України та Світу [4]
ОДПІ - Інформує [21]
СМС/SMS
..
Наші Таланти
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Теги
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Статистика
**************
Головна » 2013 » Січень » 22 » В Тернополі Дівчина померла через недбальство Лікарів...

23:12
В Тернополі Дівчина померла через недбальство Лікарів...
Задихнулась і померла в коридорі тернопільської лікарні швидкої допомоги 26-річна Марія Деркач. Дівчина лежала в міській лікарні №2, її вже мали виписувати, однак потім раптово піднялась температура. Робити МРТ в лікарню №1 хвору, яка задихалась, відправили без медиків, везли у звичайній автівці.

- 24 грудня моя сестра занедужала і звернулась в лікарню №2, в неї виявили вірусну пневмонію і положили в терапію. Коли стан погіршився – перевели в реанімацію. ЇЇ мали виписувати 11 счня, але напередодні – температура піднялась і вона знову потрапила в реанімацію, – розказує брат Марії Деркач Андрій.

За словами брата померлої, лікар дівчини Алла Пастернак вирішила, що хворій потрібно зробити магнітно-резонансну томографію, для цього її відправили в лікарню швидкої допомоги, де є необхідне обладнання. Родичів Марії Деркач дивує, що хвору з температурою 40, яка задихається, відправили на томограф не в автомобілі швидкої, а в звичайній „легківці”, та ще й без лікарів. Супроводжувати дівчину відправили санітарку, яка займається прибиранням в лікарні і не є лікарем. Оскільки дівчина не могла дихати самостійно, то їй видали кисневий балон з маскою.

МРТ Марії робили два рази, бо перший раз вийшло неточно.

- Другий раз дослідження проводили більш тривалий час, після чого їй стало погано і вона почала задихатись. Медбрат з санітаркою вивели сестру в коридор і дали їй кисневу маску, але в балоні закінчився кисень. Медбрат покинув сестру в коридорі, а сам пішов заправляти киснем балон. Я, бачачи, що сестра помирає, побіг по допомогу в реанімаційне відділення. Поки мені відчинили двері і лікарі прийшли за сестрою, вона задихнулась, – пригадує Андрій Деркач.

Медбрат повернувся з балоном через 15 хвилин, коли дівчина вже померла. Наступного дня, 12 січня, патологоанатом попросив забрати тіло сестри і повідомив, що ніяких експертиз робити не потрібно, бо і так очевидно, що дівчина померла від вірусної пневмонії.

Андрій Деркач вважає, що лікарі вчинили злочин і мають бути покарані. Він написав заяву у прокуратуру, хоче, щоб справа набула розголосу.

За даними doba.te.ua


Категорія: Обласні новини | Переглядів: 1221 | Додав: lanivtsi | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Оголошення
..
Пошук
ЯК ЗАРОБИТИ ЛЕГКО!
Погода в Ланівцях
Форма входу
Ми ВКонтактах
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Тут є ВСЕ
Світ Кіно
................
Адміністрація
.
Lanivtsi-Hata.at.ua © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz