Ланівці та Лановеччина  П`ятниця, 17.05.2024, 07:11  Лановецький район
          Ланівці
Меню сайту
Категорії розділу
Новини Лановеччини [76]
Обласні новини [27]
Новини спорту [4]
Шкільні новини [0]
Новини України та Світу [4]
ОДПІ - Інформує [21]
СМС/SMS
..
Наші Таланти
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Теги
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Статистика
**************
Головна » 2012 » Листопад » 29 » Українці готуються до кінця світу 2012

23:56
Українці готуються до кінця світу 2012

Українці готуються до кінця світу 2012

З наближенням 21 грудня, ймовірної дати кінця світу, тема Армагеддону не сходить з вуст людей. Новини, статті, телевізійні сюжети буквально майорять апокаліптичними настроями.

Ця тема стала майже номером один для обговорення у соцмережах. А згідно зі статистикою пошуковика Google, запит "21 грудня 2012" - стає одним з найпопулярніших серед користувачів уанету.

Чого ж всетаки варто чекати українцям і чи є взагалі ймовірність того, що кінець світу настане 21 грудня.

Сценарії кінця світу
Можливі сценарії ймовірного кінця світу подекуди доходять до абсолютної абсурдності.

Чого тільки не віщують Землі: і зіткнення з таємничою планетою Нібіру, і дощ з астероїдів, і потужні магнітні бурі, спричинені спалахом на сонці, який у свою чергу буде викликаний парадом планет.

А ще пророкують проходження нашої планети через галактичну "нульову смугу", що взагалі спричинить тотальну тишу і повну темряву на декілька днів.

Останній сценарій розвитку кінця світу належить Ламі з монастиря Г'яндрек. Згідно з його твердженнями, під час такого "кінця світу" може загинути аж 10% земного населення, тому він радить запасатися харчами, свічками і тікати у села на кілька місяців.

Найбільшого галасу наробив календар майя, який закінчується 21 грудня 2012 року. Взявши це за основу всі, кому не ліньки, передрікають страхітливі сценарії апокаліпсису. В інтернеті навіть з'явився "календар кінців світу", розписаний по 2020 рік.

Звідкілясь з'являються необґрунтовані тлумачення та пояснення, які обростають версіями, що вкрай заплутує пересічного громадянина. У результаті - багато інформаційного сміття, якесь очікування і ніякої істини.

Незважаючи на це, кінець світу 21 грудня 2012 року спростовують абсолютно всі: починаючи від науковців і закінчуючи астрологами.

Науковці сміються над імовірністю кінця світу 21 грудня
Ніяка таємнича Нібіру не вріжеться у Землю, а "нульова смуга" – це звичайна вигадка, впевнені харківські науковці. "До Землі нічого не наблизиться, і відповідно, ми ні з чим не зіткнемося. Якби така ймовірність існувала, ми б точно про це знали", - переконаний співробітник харківської астрономічної обсерваторії Геннадій Марченко.

Він також не поспішає вірити у те, що Земля буде повністю сидіти без світла у суцільний тиші і чекати, коли все це закінчиться. "Дуже добре, що тибетський монах знає, що таке електрика. А те, що він віщує, фізично неможливо", - додає Марченко.

З його думкою погоджуються і столичні науковці. У Київській обсерваторії КНУ ім. Шевченка вони пояснили, що у цей день взагалі не варто нічого очікувати, окрім зимового сонцестояння.

За словами вчених, 21 грудня буде таким же звичайним днем, як і всі інші. А з приводу закінчення календаря майя, з чим якраз і пов'язують цей сумнозвісний апокаліпсис, науковці просто жартують.

"31 грудня 2011 року у мене закінчився календар за минулий рік і нічого страшного не відбулося. Цю ж аналогію можна провести і з закінченням календаря майя", - посміхаючись, говорить провідний науковий співробітник астрономічної обсерваторії університету ім. Шевченка Сергій Парновський.

Зазначимо, одним з найбільш поширених нині сценаріїв кінця світу став дуже рідкісний парад планет, який нібито трапляється раз на багато тисяч років. Під час нього планети не тільки нашої Сонячної системи, а й сусідніх, мають витягнутися в одну лінію.

Однак, за словами Парновського, це ще одна дурня, яка не має жодного обґрунтування та підтвердження.

"Якщо вам хтось скаже, що під час параду планети шикуються в одну лінію – плюньте цій людині в обличчя. По-перше, вони можуть вишикуватися тільки під кутом 90 градусів, по-друге, паради бувають регулярно і всі ми досі живі, незважаючи на тисячі попередніх", - говорить Парновський.

За його словами, з точки зору космології, ні в цьому, ні в іншому році, ні навіть у найближчі роки, Землі нічого не загрожує.

Масовий психоз перед кінцем світу
Останнім часом серед людей почали зустрічатися випадки, які дивують своєю мотивацією. Наприклад, нещодавно в Росії жінка жорстоко вбила свою дитину і взагалі намагалася винищити усю родину, готуючись до кінця світу.

У тій же Росії четверо чоловіків пограбували вантажівку з їжею, аби запастися харчами на "Судний день".

Читаючи численні коментарі у соцмережах та просто спілкуючись із знайомими, дізнаєшся, що в тому, чи в тому місті українці скупили усі свічки, навипередки скуповують керосинові лампи і запасаються харчами.

Так, згідно з даними опитування, яке ТСН.ua провів на сайті серед своїх читачів, масовий психоз серед українців таки присутній. 36% чи 6284 українців не тільки вірять у кінець світу 21 грудня, а ще й активно готуються до нього.

Трохи більший відсоток (38,7% чи 6763 опитаних) серед тих, хто вважає все черговою маячнею. А ще 15,3% чи 2666 осіб припускають, що це й дійсно може бути правдою. Виходить, що більша частина опитаних таки замислюється над цим і чогось очікує.

Тож стосовно 21 грудня паніка серед населення вже посіяна. Не виключено, що певні групи людей збиратимуться разом: деякі, щоб чинити безлад, а деякі, щоб усе пережити.


Саме на цьому страху людей померти розумники роблять великі гроші, наприклад продаючи місця у якихось бункерах чи "впарюючи" населенню спеціальні набори для виживання під час кінця світу.

Однак, коментуючи нагнітаючі настрої серед населення, професор Інституту соціальної і політичної психології Вадим Васютинський говорить, що в світовій історії немає днів, коли не трапляються самогубства і тому людина, яка схильна до суїциду, - так чи інакше знайде для себе підставу, чому вона це робить.

У кожному суспільстві, за його словами, існує так звана група ризику - тобто люди, які реагують надмірно емоційно на усе, що відбувається. Для такої групи байдуже, з чого здіймати галас – з кінця світу, чи з ядерної війни.

Астрологи чекають народження індиго
Водночас, астрологи говорять, що 21 грудня – це взагалі духовна дата, після якої будуть народжуватися люди із феноменальними здібностями.

"Українцям взагалі не слід нічого очікувати у цей день. Після 21 грудня людство почне перехід у новий вимір. Закінчується один календар, починається інший. Ми виходимо з п'ятої раси у шосту", - коментує закінчення календаря майя астролог Влад Росс.

За його словами, почнуть народжуватися дуже багато екстрасенсів, індиго, ясновидців та інших людей з феноменальними здібностями.

"Цей перехід означає ще початок тісних взаємовідносин з інопланетянами. Нарешті ми зрозуміємо, що не єдині у цілому Всесвіті. Почнуться паранормальні контакти", - додає Росс.

Він також заспокоїв стосовно 21 грудня. Як говорять зірки, це буде абсолютно спокійний день і в світі нічого не відбудеться. Такої ж думки дотримується і нумеролог Людмила Савіна. Вона пояснила, що 21 грудня цього року дуже позитивний день, якщо розшифрувати усі цифри, що закладені у цю дату.


"Нас у цей день чекає все хороше. Кінця світу однозначно не буде. З точки погляду нумерології, 21.12.2012 має позитивний сенс. Якщо скласти докупи усі цифри, вийде, що цифрою дня є 11 і 2, яка в свою чергу в основі має дві сімки, що говорить тільки про хороше", - констатує Савіна.

Вона також наголошує, що не слід забувати про те, що після 12-ї ночі розпочнеться дев'ятий місячний день, який сам по собі доволі депресивний.

А оскільки йде максимальне нагнітання ситуації, то люди з нестійкою психікою, за її словами, можуть піддатися різноманітним психічним нападам.

"Протягом 24 годин буде очікування чогось і весь негатив буде направлений вгору. Можливо, буде більше аварій. Але це все лише через те, що люди налаштовані на цю хвилю", - додає нумеролог.

Савіна радить у цей день скупчення негативної енергії провести час у колі своїх близьких та оточити себе позитивом і любов'ю.

"Ще немає у нашої Землі підстав, щоб кудись зникати. Люди ще не виконали усіх завдань, які перед ними стоять. Я бачу своє майбутнє і майбутнє нашої країни, а це означає, що 21 грудня – ще не кінець", - упевнена Савіна.

Кінець світу настане після пришестя Антихриста
У церкві ж взагалі інакше тлумачать настання кінця світу, однак, думку про те, що апокаліпсис буде 21 грудня, там теж вважають безглуздою.

Як заявив архієпископ Чернігівський і Ніжинський, секретар Священного Синоду УПЦ КП Євстратій Зоря, всі, хто пишуть про будь-які дати кінця світу, мають усвідомлювати наслідки та відповідальність за свою інформаційну діяльність.

"Біблія ясно, чітко і однозначно говорить: А про день той й годину не знає ніхто: ані Ангели небесні, ані Син, лише Сам Отець (Maт 24:36 – ред.). І тому, будь-які спроби сказати, що в такий-то день, такого-то року відбудеться кінець світу, прямо суперечить словам Священного Писання", - наголошує архієпископ.


Водночас, він стверджує, що кінець світу все ж таки буде. Згідно з Біблією, це станеться після приходу Антихриста, влада якого на Землі буде тривати 3,5 роки.

Кому вигідний кінець світу?
Зважаючи на твердження науковців, роз'яснення астрологів, аргументи представників церкви, виходить, що кінець світу 2012 – це чергова маячня.

Відсилаючись трохи назад у часі, з лекції професора Парновського про кінець світу стає зрозуміло, що низка журналістів просто учепилася в статтю журналу New Scientist, у якій викладалися лишень припущення про апокаліпсис, і розтлумачила її по-своєму.

Однак, говорити про те, що "кінець світу 2012" був штучно кимось спланований, теж не доводиться. Як пояснює Васютинський, "теорія змов" – досить популярний метод, хоч він сам досить скептично це оцінює.

Соціальний психолог не відкидає можливості, що десь є "світовий центр поганих людей, які усім керують", але переконаний, що це не припустимо стосовно апокаліптичної теми.

Загалом, висновки астрофізиків, астрологів та інших компетентних осіб ствердно і безапеляційно говорять, що ніякого кінця світу 21 грудня не відбудеться. Тому можна спокійно засинати і прокидатися наступного дня, не панікувати і за порадами астрологів, налаштовуватися на позитив.


А Ви вірите у кінець світу?  Свої коментарі залишайте під статею.


На основі даних ТСН.ua

Категорія: Новини України та Світу | Переглядів: 587 | Додав: Bizne$ | Теги: 21.12.2012 | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Оголошення
..
Пошук
ЯК ЗАРОБИТИ ЛЕГКО!
Погода в Ланівцях
Форма входу
Ми ВКонтактах
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Тут є ВСЕ
Світ Кіно
................
Адміністрація
.
Lanivtsi-Hata.at.ua © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz