Ланівці та Лановеччина  П`ятниця, 17.05.2024, 07:42  Лановецький район
          Ланівці
Меню сайту
Категорії розділу
Новини Лановеччини [76]
Обласні новини [27]
Новини спорту [4]
Шкільні новини [0]
Новини України та Світу [4]
ОДПІ - Інформує [21]
СМС/SMS
..
Наші Таланти
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Теги
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Статистика
**************
Головна » 2013 » Червень » 6 » ри купівлі-продажу нерухомості податок слід сплатити за місцем посвідчення такого договору

18:16
ри купівлі-продажу нерухомості податок слід сплатити за місцем посвідчення такого договору
Порядок оподаткування операцій з продажу (обміну) об’єктів нерухомого майна визначено ст.172 Податкового кодексу України.
Фізична особа, яка укладає угоду купівлі-продажу нерухомості з іншою фізичною особою, сплачує податок на доходи фізичних осіб до бюджету за місцем нотаріального посвідчення такої угоди. Тобто податок сплачується до нотаріального посвідчення такої угоди через банківські установи за місцем розташування робочого місця приватного нотаріуса або державної нотаріальної контори.
Під час проведення операцій з продажу (обміну) об’єктів нерухомості між фізичними особами нотаріус посвідчує відповідний договір за наявності оціночної вартості такого нерухомого майна та документа про сплату податку до бюджету стороною (сторонами) договору. Також, щокварталу нотаріус подає до територіального органу Міндоходів за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса інформацію про такий договір, включаючи дані про його вартість та суму сплаченого податку. Інформація подається в порядку, встановленому розділом ІV Податкового кодексу України для податкового розрахунку.
А саме, відповідно до п.176.2 Податкового кодексу України особи, які мають статус податкових агентів, зобов'язані подавати у строки, встановлені цим Кодексом для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до територіального органу Міндоходів за місцем свого розташування.
Сума податку на доходи визначається та самостійно сплачується через банківські установи особою, яка продає або обмінює з іншою фізичною особою нерухомість, - до нотаріального посвідчення договору купівлі-продажу, міни.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Категорія: Обласні новини | Переглядів: 365 | Додав: АНТОН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Оголошення
..
Пошук
ЯК ЗАРОБИТИ ЛЕГКО!
Погода в Ланівцях
Форма входу
Ми ВКонтактах
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Тут є ВСЕ
Світ Кіно
................
Адміністрація
.
Lanivtsi-Hata.at.ua © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz